Over mijzelf

Nelly van den Tol

Ik ben Nelly van den Tol. Ik ben GZ Haptotherapeut en Psycholoog NIP
In mijn werk ga ik uit van de samenhang tussen lichaam en geest. Hoe het met je is, weerspiegelt zich in je lichaam, in je houding, spierspanning, ademhaling, stem.
In mijn werk ervaar ik hoe beide disciplines, psychologie en haptotherapie, elkaar mooi aanvullen.

Mijn therapieopleiding tot GZ Haptotherapeut heb ik gevolgd aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.
Ik ben lid van de VVH (Vereniging Voor Haptotherapeuten)

Ik ben afgestudeerd in de sociale- en arbeids & organisatie psychologie.
Ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en actief commissielid van de sectie Lichaamsgericht Werkend Psychologen (LWP)
Ik heb diverse cursussen en workshops gevolgd op het gebied van lichaamsgerichte therapie zoals:

  • Familieopstellingen
  • Stemexpressie
  • Bio energetica
  • Pessotherapie

Visie

Mijn visie: letterlijk gaat mijn visie over kijken, namelijk hoe ik naar mensen wil kijken zonder oordeel. Ik heb geen missie om mensen te willen veranderen, te verbeteren. In wezen is een mens compleet en goed. In de loop van ieders leven bouwt zich onder de omstandigheden een eigen patroon van omgaan met de situatie op. Dit is nodig om met moeilijke situaties om te gaan maar heeft vaak een negatief neveneffect. Dit kan zich later in het leven uiten in de vorm van negatieve gedachten, zelfbelemmerende gedachten en gedrag, gebrek aan vertrouwen, angst om echt te tonen wat je vindt, om te doen waar je hart naar uit gaat enzovoorts.

De gesprekken en de haptonomie zijn manieren om deze aanpassingspatronen zichtbaar te maken en dichter bij de eigen kern te komen. Als je meer contact hebt met wie je in wezen bent, kan er weer meer ruimte en beweging en levenslust ontstaan.

Als kind hield ik er al van om naar mensen te kijken. Al vanaf jonge leeftijd observeer ik mensen en wat ze uitdrukken met hun non-verbale gedrag. Ik ben benieuwd naar wie er achter het masker van aanpassing zit. Niet om iemand te willen ‘betrappen’ maar omdat ik degene die iemand in wezen is, vaak veel mooier en interessanter vind, dan het beeld dat iemand naar de buitenwereld van zichzelf maakt.

In mijn werk en leven hecht ik veel waarde aan respect, vertrouwen, verbinding, eigenheid, levenskracht, ruimte en vrijheid.

Comments are closed.